عقاب دو برادر در اکثر مناطق سيستان وبلوچستان دیده می‌شود

21 06 2011

می مکران ـ گزارش از وجود عقاب در استان مان، یکبار دیگر خاطرات دوران نوجوانی را زنده می کند. در آن سال های دور، هر بار که عقاب بر فراز سرپناه هایمان به پرواز در می آمد، مادرم فریاد می زد که خواهر کوچولویم را به داخل سرپناه ببرم. زیرا آن وقت ها شایع بود که عقاب که بر فراز خانه ها و جادرهایمان به پرواز در می آید، به راحتی می تواند کودک شیرخواره را نشان کند و با چشم های تیزش هدف گیری کرده و در یک چشم به هم زدن با خود به هوا ببرد. و حتی گفته می شد که یکی از شیرخواره گان دامنه کوه به این سرنوشت دچار شده بود. به هر رو دفاع از محیط زیست این پرندگان کمیاب وظیفه ای که نباید به فراموشی سپرده شود
عقاب دو برادر در اکثر مناطق سيستان وبلوچستان دیده می‌شود
سرپرست حفاظت محیط زیست سیستان و بلوچستان گفت: عقاب دو برادر با نام علمی Hieraeetus fasciatus در اکثر مناطق استان سیستان و بلوچستان مشاهده می شود.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) منطقه سیستان و بلوچستان، عقاب دو برادر از راسته شاهین سانان با نام علمی falconiformes و تیره قوشیان با نام علمی Accipiteridae است و 65 تا 72 سانتیمتر طول دارد و فاصله سر دو بال آن 150 تا 180 سانتیمتر است.

در این رابطه سرپرست حفاظت محیط زیست سیستان و بلوچستان گفت: عقاب دو برادر با نام علمی Hieraeetus fasciatus در اکثر مناطق استان سیستان و بلوچستان مشاهده می شود و 8 گونه عقاب در ایران زیست می کند که از این بین 5 گونه در استان سیستان و بلوچستان دیده می‌شود.

خسرو افسری در گفت و گو با خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) منطقه سیستان و بلوچستان افزود: هر دو جنس عقاب دو برادر مشابه هستند و به طور کلی در شرایط گرم و خشک و تا ارتفاع هزار و 500 متر از سطح دریا بیشتر دیده می شود و در مناطق کوهستانی و بیابانها به سر می برد و در بین کوه ها یا مناطق صخره ای دارای پرتگاهای تند و دره پرواز می کند.

سرپرست حفاظت محیط زیست سیستان و بلوچستان ادامه داد: غذای این پرنده را اغلب پستانداران با اندازه متوسط و پرندگان و بعضا خزندگان تشکیل می دهند.

وی تاکید کرد: این پرنده روی پنجره های با شیب تند و گاهی نیز روی درختان آشیانه می سازد و بر روی درختان در ارتفاع 5 یا 10 تا 40 متری از سطح زمین آشیانه می سازد.

افسري بیان کرد: تخم های این پرنده کاملا تخم مرغی شکل است و لکه های قهوه ای روشن و رگه های بنفش رنگی بر روی آن ها دیده می شود و با اولین تخم گذاری دوران تفریخ شروع می شود.

وی ادامه داد: جوجه های این پرنده نیاز مراقبت والدین دارند و توسط آنها تغذیه می شوند و در 60 تا 65 روزگی قادر به پرواز کردن هستند.

سرپرست حفاظت محیط زیست سیستان و بلوچستان تصریح کرد: این پرنده در اکثر مناطق استان به صورت مهاجر زمستانه دیده می شود اما تنها در بخشی از مناطق تولید مثل می کند و به تعداد اندک در ایران دیده می شود.

افسري در پایان گفت: این پرنده از پرندگان حفاظت شده است که باید برای حفاظتش اقدامات جدی صورت بگیرد.

Advertisements

کارها

Information

پاسخی بگذارید

در پایین مشخصات خود را پر کنید یا برای ورود روی شمایل‌ها کلیک نمایید:

نشان‌وارهٔ وردپرس.کام

شما در حال بیان دیدگاه با حساب کاربری WordPress.com خود هستید. بیرون رفتن / تغییر دادن )

تصویر توییتر

شما در حال بیان دیدگاه با حساب کاربری Twitter خود هستید. بیرون رفتن / تغییر دادن )

عکس فیسبوک

شما در حال بیان دیدگاه با حساب کاربری Facebook خود هستید. بیرون رفتن / تغییر دادن )

عکس گوگل+

شما در حال بیان دیدگاه با حساب کاربری Google+ خود هستید. بیرون رفتن / تغییر دادن )

درحال اتصال به %s




%d وب‌نوشت‌نویس این را دوست دارند: